În 1968, 10 organizaţii naţionale de succes au congregat, având în minte un singur scop unitar: să creeze o reţea internaţională, ce urma să administreze operaţiuni pe piaţa articolelor sportive şi care să ofere clienţilor din toată lumea o sumă de beneficii, concretizate în încredere în brand şi în magazinele grupului şi cele mai satisfăcătoare produse.

Grupul astfel format în Paris, a dat naştere companiei INTERSPORT şi astfel a pus bazele a ceea ce un pic mai târziu a devenit cea mai mare reţea de magazine de articole sportive din lume.

INTERSPORT ROMÂNIA este o companie subsidiară Grupului Fourlis şi este administrată local de către SC GENCO TRADE SRL . Primul magazin din Romania a fost deschis în Piaţa Unirii, în Bucureşti, pe 11 Mai 2004.

În momentul de faţă, sunt 22 de magazine – cinci în Bucureşti (în București Mall Vitan, în Centrul comercial Băneasa Shopping City, în Centrul comercial Vitantis din Vitan, în Grand Arena Mall Berceni, în AFI Palace Cotroceni) două magazine în Constanța (Centrul comercial TOM și MARITIMO Shopping Center), două magazine în Iasi (Centrul Comercial Felicia şi Palas Mall) şi câte unul în: Braşov, Cluj, Arad, Baia Mare, Piteşti, Suceava, Buzău, Timişoara, Ploieşti, Bacău, Oradea, Craiova, Focşani.

Intersport este primul magazin de o asemenea mărime şi concept care s-a deschis în România.