COSMOTE România, membră a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piaţa românească în decembrie 2005, cu scopul de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor.

La sfârşitul lunii decembrie 2012, COSMOTE înregistra 6,3 milioane de clienţi, din care 24,8% abonaţi, atingând o cotă de piaţă de 24,5%. Segmentul de business a crescut în T4 2012, cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce baza de clienţi 3G a crescut cu 7% în acelaşi interval de timp.

COSMOTE România investeşte constant în dezvoltarea lanţului său de distribuţie naţională, care consta, la finalul lunii decembrie 2012, în aproximativ 550 de puncte de vânzare în întreaga ţară.
Ca urmare a investiţiilor semnificative, COSMOTE România şi-a extins în timp record reţeaua de telecomunicaţii, dublându-şi în doar un an acoperirea geografică şi în populaţie. În prezent, COSMOTE oferă acoperire pentru peste 99% din populaţie şi pentru aproximativ 90% din teritoriul ţării.

La sfârşitul lunii decembrie 2012, COSMOTE România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă peste 68% din populaţia României.

Grupul COSMOTE este în prezent operatorul de telefonie mobilă cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei având o bază de clienţi de 20,4 milioane.