OBI este o companie de succes cu o istorie de 40 de ani. OBI a pornit la drum in anii ‘70 dintr-un magazin cu 12 angajati si o suprafata de 870 m², situat in centrul comercial Alstertal din Hamburg-Poppenbüttel.

La acea vreme, fondatorii OBI, Dr. Emil Lux si Manfred Maus au dezvoltat un nou model de business in Wermelskirchen. Aceasta noua abordare comerciala s-a dovedit a fi de un real succes in Statele Unite si a fost nesperat de bine primita pe piata germana – conceptul de magazine “Do-It-Yourself”.

Ideea originala a acestor magazine a fost reunirea sub acelasi acoperis a unei game complete de produse pentru bricolaj „Do-It-Yourself“. Pana in acel moment diversele unelte metalice se puteau procura doar de la comerciantul de fierarie, vopselele sau tapetul de la magazinele specializate in vopsele, sau lemnul de la comerciantul de lemn.

Odata cu aceasta noua abordare, clientul putea obtine toate cele necesare bricolajului si amenajarii din magazinul OBI.
● OBI si-a consolidat pozitia pe piata germana devenind treptat liderul incontestabil al pietei de retail DIY din Germania.
● In anul 1991 OBI isi incepe expansiunea internationala si intra pe piata din Italia, depasind astfel granitele Germaniei. In scurt timp devine unul dintre principalii jucatori DIY de pe piata europeana.
● Dupa Italia, OBI isi continua expansiunea retelei in Ungaria (1994), Austria si Republica Ceha (1995), Polonia (1997), Slovenia (1998) si Elvetia (1999).
● OBI se concentreaza pe extinderea pe pieţele din Europa Centrala si de Est.
 In anul 2003, OBI deschide noi magazine pe pietele din Rusia si Bosnia-Herzegovina. Urmeaza in 2007 intrarea pe piata din Croatia iar in anul 2008 se deschid primele magazine OBI in Ucraina si Romania.
● In prezent compania detine mai mult de 550 de magazine, dintre care peste 300 in Germania si peste 170 in 12 tari din centrul si estul Europei.
● Divizie a grupului Tengelmann, OBI a intrat pe piata romaneasca in luna noiembrie 2008, prin deschiderea primului magazin in Oradea, urmata la scurt timp de deschiderea celui de-al doilea magazin in Bucuresti.
● In cursul anului 2009 reteaua OBI Romania s-a extins prin deschiderea altor 2 magazine in orasele Arad si Pitesti.
● In aprilie 2010 a avut loc deschiderea magazinului din Ploiesti.
● In august 2010 are loc deschiderea magazinului din Sibiu. Pana la finele anului este programata extinderea retelei OBI Romania prin deschiderea unui nou magazin in Bucuresti.
● In septembrie 2010 s-a deschis cel de-al doilea magazin OBI din Bucuresti: OBI Pallady.

Conditii de acordare a garantiei de retur
La OBI ai dreptul sa te razgandesti!
Daca ai cumparat o cantitate prea mare, daca produsul nu iti satisface in intregime necesitatile sau te-ai razgandit, la OBI poti returna produsul cumparat. Vino in oricare dintre magazinele noastre cu produsul respectiv si te vom ajuta sa il inlocuiesti cu produsul potrivit sau iti vom returna contravaloarea lui.
Articolele pot fi returnate in oricare dintre magazinele OBI în maxim 30 de zile calendaristice de la data cumpărării.
Catalogul OBI de oferte este actualizat in fiecare luna, si este disponibil pentru a fi rasfoit online pe orlo.ro.